Cannot download extensions "Failed - Server problem"


I cannot install any extentions from the chrome web store onto brave. Thee download always fails and throws the error “Failed - Server problem”. And then Chrome Webstore gives the error download inturrupted. This happens with any extention I try to install, and the only thing keeping me from using Brave as a browser.

I get the issue just by simply going to https://chrome.google.com/ and adding any extension. I tried disabling brave shild on https://chrome.google.com/ and it still did not fix.

I searched the forums and this seems to be unresolved, so I figured I’d open a thread. I really want to use Brave but no extension support is a deal breaker for me.


Brave Ver 1.13.82 - Chromium: 85.4183.83 (Official Build) (64-bit)

Hi @mattdeezly, Welcome to Community!
I see this topic is 2 days old - are you still having issues?
What version of windows are you on?
Are you using a VPN? or any antivirus software?

Yup, still having the issue. And its for one extension I really need, https://chrome.google.com/webstore/detail/eno®-from-capital-one®/clmkdohmabikagpnhjmgacbclihgmdje?hl=en

OS is Windows 10 - OS Build 19041.450

Brave info too -
Version 1.13.82 Chromium: 85.0.4183.83 (Official Build) (64-bit)

Edit: No VPN or Firewall, and Avast - Though it still wont work when I disabled my antivirus.
Edit 2: I’ve tried on multiple PC’s too, no luck

Can you try resetting your hosts file?

  1. Go to C:\Windows\System32\drivers\etc
  2. And you should see a file called hosts
  3. copy that to your desktop (for save keeping)
  4. open the hosts file within the etc folder (using notepad)
  5. at the bottom there should by a line (or 2) that say clients2.google.com
    5a. e.g. 27.0.01 clients2.google.com
    5b. e.g. ::1 clients2.google.com
  6. remove them
  7. save
  8. try to install the extension again

I’m having the exact same issue which started maybe 3 or 4 days ago.

When I open the hosts file there is nothing that references clients2.google.com or any google domain.

I have the same Brave build and version also.

I do not have any extra lines in my HOSTS file… hmm, any other ideas possibly? Thanks again for your help

Can you share a screenshot of the hosts file contents?