Google Search randomly switches to LWhite theme

Description of the issue:
Starting today, whenever I am using Google search in Brave, at random when loading a page or refreshing it will go into white theme. On my Brave settings I have it set to dark, on Google Search I have it set to dark. Yet after opening a tab or two, one of them will always open in white theme and I need to refresh it once or twice to get it back to dark.

How can this issue be reproduced?

  1. Opening a new tab (I have Google.com set as my homepage and new tab)
  2. Refreshing Google.com
  3. Searching anything in Google

Expected result:
For it to always be in the dark theme

Brave Version( check About Brave):
[
1.66.115

Additional Information:
I have tried enabling force dark in Brave’s flags but that still does not fix the issue, with that enabled it instead switches from the dark theme so a different darker theme instead.

10 Likes

I have the same problem. Disabling Brave shield for google fixes the issue. Please fix

5 Likes

It also resets “Results region” to “Current Region”. Infuriating. Should have figured it’s Brave’s fault and not wasted half an hour trying to fix this.

5 Likes

ah thank you so much I believe this worked. I had already messed with all of the flags I could and reinstalled and was about so search for absolutely everything Brave related and delete it before reinstalling again cause I was at a loss.

1 Like

I have the same issue.
If you keep F5 “google.com”, it will keeping alternating between white and black, as well as alternating between different languages. Very annoying.

1 Like

I’m using Brave 1:1.66.115-1, and I have the same annoying issue

This is super annoying. Also Google is so dangerous to set the shields down for it.

I have the same problem too, Brave resets the language and theme randomly.

Happening to me too, at first i thought my pc is having problem but then the same thing happens on my phone.

I’m having the same issue with the theme, and also the language:
1- type into brave search bar and hit enter
2- Brave opens Google in Arabic language with white theme
3- refresh the page
4- brave loads Google in English with dark theme (correct behavior)

using Brave Desktop for windows, version 1.66.115 Chromium: 125.0.6422.112 (Official Build) (64-bit)

I have the same issue. Is there any fix?

I have the same problem.

Oh ffs, I had this problem for days and just now realized it’s because of brave

I have the same problem. Is there a fix being done?

I have the exactly same problem on same brave version as OP.
Also it is reproducable on Android phone also.

Disabling Brave Shield doesn’t fix this issue here

2 Likes

I’m experiencing the same issue, disabling Shields doesn’t help.

Version 1.67.116 on Mac OS.

1 Like