Can't Log into PSN or Playstation Store


When trying to log into anything Playstation I get an error, this error “A connection to the server could not be established. (18.37781bb8.1588212602.323611)” The crazy code in the brackets changes every attempt. And when I say anything Playstation I mean PSN, the store, via account linking on other sites, everywhere.
The page I am expecting is the the 2 factory authentication screen, but I get the error instead and I do not get a code via SMS like I should.

I have read the previous posts about failed logins and have set the shield using “allow all cookies”. No change.

URL in question: https://id.sonyentertainmentnetwork.com/signin/#/signin?entry=%2Fsignin

Did the issue present with default Shields settings? Yes

Does the site function as expected when Shields are turned off? No

Is there a specific Shields configuration that causes the site to break? If so, tell us that configuration. Yes, all of them. It doesn’t matter what configuration I use they are busted. Same error.

Does the site work as expected when using Chrome? Yes

Brave version (check About Brave): Version 1.7.98 Chromium: 81.0.4044.113 (Official Build) (64-bit)](https://brave.com/latest/)

Screen of Error

2 Likes

@xbiohazardx, Welcome to Community!
This is a know issue and is being investigated. cc @fanboynz


It’s major.
Hoping to be able to login soon.

1 Like

@DanData,
FWIW – if you still want to login to Playstation.com, simply open your Shields panel and set the cookie control option to All cookies allowed and let the page refresh. You should now be able to login normally.

Definitely doesn’t work.

Same here. It does not work even allowing All Cookies in all Playstation domains.
Any update or ETA?

Thanks.

That for sure doesn’t work. The problem is that my PSN account has two factor auth turned on. When I disable it using chrome I can login fine. I don’t like not having 2FA on so that isn’t really viable.

Have seen another report regarding PlayStation store, this time from a Firefox user on reddit

May not be specifically a Brave issue

Logging into the Sony store works in Opera 68.0.3618.104 (the same version of the engine as it is now in Brave).
Windows 8.1 64, both browsers have the same extensions.

Works in Chrome too. Doesn’t really help my issue as Brave is the browser I prefer.

I also prefer Brave, but it’s good to let developers know that this is Brave’s problem. Other browsers work on the Sony site and Opera runs on the same engine.

We have a partial fix coming. https://github.com/brave/brave-core/pull/5433

Though as stated by another user on Firefox Bug, seems something else is going on.

Hi,

A month later, any news about this issue?
It’s really annoying not being able to log in PSN.

I surpose it’s no help saying I have no trouble logging into PSN on PC and phone / tablets

For as long as I can remember Sony’s always had a problem with third-party cookies. You have to change to excepting them on whichever browser your using and everything is fine, well in my case anyway :slight_smile:

Are you using 2 factor authentication on your PSN account?

As an aside the error has now changed to “connection has timed out” and asks for my password again. So there is some work being done on this issue I would think.

Yes I am using two factor authentication

Good news. The latest version (1.10.93 Chromium: 83.0.4103.106 (Official Build) (64-bit)) handles logging in on the Sony website. You just have to turn off the shield, but ok, it can be. Previously it did not work at all. Good job :+1:.

Sweet. It does work shieldless. Thanks for the information.

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.