Browser crashes immediately after start (MS Store Setup)

Dear Brave Community

I have installed the latest Brave-Version from the Microsoft Store.
I know there are many similar topics, but i think, mine is different, because i installed brave from the MS Store…

Description of the issue:
After starting the browser, i see a white window and it disapears immediatley.

How can this issue be reproduced?

  1. Installing the browser via MS Store
  2. Start the browser

Expected result:
Browser should start

Brave Version (check About Brave):
About Brave can’t be reached, because the Browser doesn’t start.
In %localappdata%\BraveSoftware\Brave-Browser\Application\ is a folder named 120.1.61.109. So i think this should be the version…

Additional Information:

  • Windows 11 on december 23 patch-level
  • I don’t have any admin-rights to install or start the browser
  • the browser has never been run on this machine, so no addons are installed
  • I installed WinDbg to read the dmp-File.
    ExceptionAddress is chrome!GetHandleVerifier
    ExceptionCode is c0000005 (Access violation)
    The ERROR_CODE indicates the memory

I hope that someone can help here.
Thanks in advance!

1 Like

Thank you for reaching out to us.

I’m curious to know if there’s a particular reason you have to install it via the MS store? Wondering if you get the same behavior if you try installing normally by via the official website?

Hi @Mattches
Thanks for your answer!
I used the MS Store, because of the missing admin privilegues…
Now i tried the following:

  1. uninstall brave
  2. download brave from official website
  3. install brave
  4. uac promt for admin rights - i choose cancel
  5. brave can still be installed in the user context
  6. start brave

Same behavior as i install from the MS Store…
Are there any known applications that brave has compatibility issues with?

thanks in advance!

@fox14ch can you share the .dmp file with us? For example, by sending it to me at mherrmann@brave.com?

Yes. I’ve send you the file by mail.
Thanks in advance!

Thank you. I uploaded your dump file to our internal file storage (so other people at Brave can see it) and have opened an issue here. You can track our progress on fixing the issue there. Do you have a GitHub account?

yes, I have a gihub account:
fox14ch

Thanks for your help!

Cool, I tagged you in the GitHub issue.

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.