Brave forces me to login to Microsoft forums (that don't require login)

Hi all. If I use Brave browser to visit a Microsoft support forum, such as answers.microsoft.com or technet.microsoft.com, then it redirects me to login.live.com to login. These sites do not require a login to visit a support article, and the issue does not occur in any of my other browsers (including Chrome, Edge and Firefox). So Brave is the only browser that keeps redirecting me to login.live.com. As a result, I can use Brave for 99% of my browsing but if I want to visit a Microsoft support forum, then I have to switch to a different browser to avoid the redirection. Can anyone please advise why this happens and/or how to resolve?

Windows 10 Pro x64 20H2
Brave Version 1.29.81 Chromium: 93.0.4577.82 (Official Build) (64-bit)

Thanks in anticipation,
Mark

1 Like

I browsed without issue https://docs.microsoft.com/en-us/ and https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum?sort=LastReplyDate&dir=Desc&tab=All&status=all&mod=&modAge=&advFil=&postedAfter=&postedBefore=&threadType=All&isFilterExpanded=false&page=1

Not sure how Brave can force you to login, unless you’re making a post or using other features designed for authed users.

Hi, thanks for the reply. Just tested your links; I can also browse to docs.microsoft.com but when I click the second link (answers.microsoft.com), I am redirected to login.live.com. If I try the same link in Chrome or Edge, I am not redirected. I also just noticed that the issue does not persist in a Brave ‘private window’. To confirm, I’m not trying to create posts or use any other Microsoft features on their site - just want to read forum posts. Thanks again.

Which 2nd link for answers.microsoft.com?, I see this below as a reference.