Video Ploblem? Cpu

Hello i have a ploblem about using 720p-1080HD Video Quality on Youtube

when i use that the cpu start using 100%

Specs:

Cpu: AMD Atlhon II X2 250

Windows 7 Ultimate

Ram 4GB

Gpu ATI Radeon 4200 HD

Yes…a bit old but maybe something can help it?

here a screen https://imgur.com/a/zGOthAr

@Wind1,

Can you try disabling Hardware Acceleration in settings to see if this resolves the issue?

You’ll find this in Settings --> Additional Settings --> System --> Hardware Acceleration

1 Like

The problem still persists 720P HD still saying 100% cpu usage

If you watch the same video, at the same quality settings in Chrome. Does it do the same thing?

1 Like

@Mattches @fanboynz
I have no problem with the cpu usage,
but
I had a problem with the RAM Usage,

When I watch the youtube video,
[Total Brave browser usage] RAM usage takes between 1 GB to 1.5 GB,

After turn off Hardware Acceleration,
[Total Brave browser usage] RAM usage takes between 600 MB to 850 MB,
it’s reduced.

(Other browsers still take 400 MB to 600 MB of RAM usage only)

but it’s better than before

Thanks.

Cpu goes to 90-120 Usage with chorme…

@Wind1,
Can you tell me if you have any extensions installed at this time (and which ones)?

Sorry for Taking Time i have …

TamperMonkey Adblock Pop UpBlocker for chorme due… Brave don.t block some Pop ups a Temporizer Minerblock…you don.t know when a site uses your cpu… Ublock origin and Brave ad-block

I would disable all extensions (maybe even temp remove), re-test and compare. does it compare.

1 Like