Sites not automatically logging in on new session, despite "Auto Sign-in" enabled

DESCRIPTION OF ISSUE:
Recent Brave update has disabled automatic logins.
Whenever a new session has started, I have to manually login on each website, despite cridentials being stored, and ‘Auto Sign-in’ being enabled in settings.
Several sites have began to block me due to repeated logins, including YouTube and my bank.

Setting enabled:

Bookmarked Youtube Subscriptions appears as:

Computer info:
image

Current version of Brave:

STEPS TO REPRODUCE:

  1. Launch Brave. This may be on a fresh computer start, or immediately after closing all tabs and windows running Brave.
  2. Visit any website with stored login cridentials; site does not automatically login.
    2a. Must manually login, auto-fill does input saved username and password.
  3. Login will be stored until all tabs and / or windows of Brave are closed.
  4. Any new session immediately after closing Brave will require login, arriving back at step 1.

ACTUAL RESULT:
No website, even with stored cridentials and “Auto log-in” enabled, will load with my account logged in.
See screenshots in description.

EXPECTED RESULT:
New session; all websites with saved login cridentials should start logged-in.

REPRODUCES:
On every new session of Brave.

BRAVE VERSION:
Release v 1.25.70

REPRODUCABLE ON CURRENT LIVE RELEASE:
Yes

ADDITIONAL INFORMATION:
System information:
-see screenshot in description.
-connection uses ‘always-on’ VPN service: Proton VPN v. 1.20.4