CRASH: casper.com on Brave Dev Version 0.68.104 Chromium: 75.0.3770.100 w/shields on (off does not crash)

Repro:

  1. with shields on go to casper.com
  2. observe crash on dev version

@willchristiansen,
Always a pleasure to see you post here but please try and remember the template/guidelines when posting :slight_smile:

It’s quite important to the support process – like right now, for example! Because Casper.com renders for me without issue:

So, now I have to ask you things like:

  • Can you tell me if you’re using Windows 10 or Win7?
  • Is there a particular page on the site that causes the crash or is it just when you land there?
  • Do you have any extensions installed? One of them may be causing some sort of interference.
  • If you visit casper.com using a Private window, do you get the same result?
1 Like

windows 10
when I land there
I have lastpass installed
private window with shields enabled also crashes

Also crashes on Version 0.66.101 Chromium: 75.0.3770.142 live release

hardware specs:


gpu: nvidia 2080ti

@willchristiansen,
Thanks for the additional information. Have you tried disabling Hardware Acceleration yet?

Settings --> Additional Settings --> System --> Hardware Acceleration

1 Like

disabling hardware acceleration doesn’t fix it (edited because I checked the tab and it had eventually crashed again)

1 Like

Well this certainly is strange. Reaching out to some team members for more info – thanks for reporting. Hopefully have more information on this soon.

1 Like

Cool, let me know if you need anything more specific about my system config, etc. One thing that is a bit different is my enterprise install of Windows 10 maybe?? I got new nvidia drivers but it didn’t change it.

1 Like

Just tested with Brave Dev 0.68.104 and shields up on Win 7, but it doesn’t crash for me. I do get some odd warnings in the console log though:

[Intervention] Slow network is detected. See https://www.chromestatus.com/feature/5636954674692096 for more details. Fallback font will be used while loading: https://casper.com/assets-spa/fonts/CalibreWeb-Regular.woff2
(index):300 [Intervention] Slow network is detected. See https://www.chromestatus.com/feature/5636954674692096 for more details. Fallback font will be used while loading: https://casper.com/assets-spa/fonts/CalibreWeb-Medium.woff2
[Intervention] Slow network is detected. See https://www.chromestatus.com/feature/5636954674692096 for more details. Fallback font will be used while loading: https://casper.com/assets-spa/fonts/CalibreWeb-Light.woff2

Not sure if that has any relevance for crashes though.

EDIT: There is something weird with that site. The page loads fine when I have uBlock Origin active, but if I disable that plug-in, the site becomes unresponsive and never finishes loading.

EDIT 2: I ran the page load with uBlock Origin disabled but with the Developer Tools active, and the Developer Tools actually stopped the page loading in the debugger “before a potential out-of-memory issue”. On line 93 in the page source to be exact. If I load the page without the Developer Tools, I can see that one of the brave.exe processes increases its memory usage very very quickly until a JavaScript pop-up asks if I want to wait, or exit the page.

1 Like

Great reporting @jek6094. Very strange that I don’t see the same behavior on my end – will have to run additional tests. I believe we have another update planned in the next week as well which may end up resolving this issue at the same time.

1 Like