Brave runs only as SYSTEM (SOLVED)

Please help, I can run Brave only as the SYSTEM user.
When I open Brave, it shows a window for half a second, then it crashes, but when I use PowerRun, it runs perfectly, and it runs with under SYSTEM.
I am a little bit afraid, because sites can use Java and JavaScript to damage my system.

How can I run brave with the normal user (Without SYSTEM priveleges)?

Brave Version:

Version 1.36.111 Chromium: 99.0.4844.51 (Official Build) (64-bit)

P.S.: Brave doesn’t run really perfectly.
P.S. 2: I tried everything I found on the internet, and nothing solved this problem.
P.S. 3: I tried installing Brave Beta and the problem is still there

P.S. 4: This problem has been already solved by @289wk, so if you have the same problem, you can use the solution that @289wk told me.

Solution:
Go to the location where the brave.exe is, rename it and create a shortcut on the desktop.

@Vad ,

Try the following tips for Chrome, as guidance for Brave.

Where you see

Google\Chrome

you substitute

BraveSoftware\Brave-Browser

https://wccftech.com/how-to/how-to-fix-chrome-not-opening-in-windows-10-computers/

Path to “Default” folder that is created when Brave Browser is originally installed

C:\Users\ [username] \AppData\Local\BraveSoftware\Brave-Browser\User Data\Default

I had meant to add the following:

https://www.dell.com/support/kbdoc/en-us/000137238/understanding-file-and-folder-permissions-in-windows

1 Like

(Edited)
First I though that I need to use C:\Users\User\AppData\Local\BraveSoftware\Brave-Browser\User Data\Default as the Start in directory for the brave shortcut, I didn’t look at the article too much, but when I read the article, the first fix (renaming brave.exe) helped!

Thank you, this helped!

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.