Brave Mobile (iOS) still won't open apps from links even after settings

Description of the issue:

[Edit: this seems to be specifically affecting schema links. Brave no longer opens any schema app links on iOS. I can say that as of 2-3 weeks this was still functioning. Right now no schema links work on iOS]

At some point in the past few weeks, Brave stopped opening apps from links on my iPhone. I am using the latest version of all apps.

In the past, the issue was related to a setting not many new about regarding opening apps externally.

My current settings are:

“Private Browsing Only”: OFF
“Block ‘Switch to App’ Notices”: OFF
“Allow universal links to open in external apps”: ON

Still nothing. Have tried reinstalling Brave and other relevant apps. Brave simply won’t open any external apps whatsoever, not even the App Store.

How can this issue be reproduced?

  1. Click on literally any link that is supposed to load an installed app, including App Store
  2. Click on it

Expected result:

The relevant app, e.g. App Store, should open.

Brave Version( check About Brave):

1.58 (23.10.18.20)

Mobile Device details

iPhone 11 Pro (iOS 17.1 / 21B74)

1 Like

Same links work fine in Google Chrome and Safari (i.e. they open the apps properly).

Anyone else having this issue?

1 Like

Would be great if Brave stopped ignoring this.

Fix coming in 1.60 sorry for that

Has this issue been fixed? I still experiencing the same although I have it updated to 1.60.

It is fixed partially in 1.60.
We found one more case where it does not open, when the link switches to the app has target=blank argument in it

What website are you having problems on? I can verify if we have it fixed then

1 Like

I have problem with zalando and zalando lounge page to open. On zalando page is about: blank and stop tab on it.

When can we expect 1.61?

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.