Brave Beta ads not showing up

Hi!

I just downloaded the Brave Beta program (I have also tried the developer program) to try and see what ads within the browser would look like, but I don’t seem to receive any of them.

Is it a setting that’s wrong? (I have turned on the ads button in the rewards screen)

Hope someone can help me!
Merlijn

1 Like

Welcome to the Community @merlijnv :wave:

Please note that current supported country is US, UK, Canada, French, and Germany. With more support is coming.

Thanks,
:slight_smile:

1 Like

Hi Eljuno!

Thank you so much, this explains a lot! I hope more supported countries will be added soon.

Have a great day!
Merlijn

I’m in Canada still not receiving ads.

1 Like

For anyone here still experiencing this issue, we’d like to try a few debugging techniques to see if they help us diagnose the root of the issue. If you’d like to help us capture some information on this, please perform the following steps exactly as instructed:

On Windows:

  1. Open the Windows command prompt
  2. Change directory using the following command cd "C:\Program Files (x86)\BraveSoftware\Brave-Browser-Dev\Application"
  3. Run Brave from the Command prompt with the following flags: brave.exe --enable-logging --log-level=2 --vmodule=brave_ads=3
  4. In the newly launched Brave window, navigate to: https://www.cnet.com/news/brave-promises-20x-faster-websites-with-speedreader-mode/
  5. Once you land on the site, let go of the mouse for ~30 seconds
  6. Move the mouse again
  7. Close the browser
  8. In Explorer, navigate to C:\Users\{YourUsername}\AppData\Local\BraveSoftware\Brave-Browser-Dev\User Data
  9. Double click on chrome_debug.log or open directly with Notepad
  10. Ctrl F to search for the phrase Notification not made
  11. Paste the next few words after each instance of “Notification not made” you find.

On OS X:

  1. Open up a terminal (Command + space and type terminal)
  2. Paste and run this to start the dev version of the browser with logging: /Applications/Brave\ Browser\ Dev.app/Contents/MacOS/Brave\ Browser\ Dev --enable-logging=stderr --log-level=2 --vmodule=brave_ads=3 2&>1 | grep "Notification not made"
  3. Go to: https://www.cnet.com/news/brave-promises-20x-faster-websites-with-speedreader-mode/
  4. Let go of the mouse for 30 seconds
  5. Move the mouse again
  6. Paste what shows up in the console

On Linux:

  1. Open up a terminal
  2. Start Brave in the terminal with: brave-browser-dev --enable-logging=stderr --log-level=2 --vmodule=brave_ads=3 2>&1 | grep "Notification not made"
  3. Go to: https://www.cnet.com/news/brave-promises-20x-faster-websites-with-speedreader-mode/
  4. Let go of the mouse for 30 seconds
  5. Move the mouse again
  6. Paste what shows up in the console

If present, the line you’re looking for should look something like this:
image

Please let me know the results and/or if you need assistance with any of the process above.

2 Likes

I’m in U.S. currently not seeing any ads on Brave dev

ran threw the whole thing here and there is no “notification not made” in the chrome debug file.

[17008:10392:0410/012101.789:ERROR:cache_util_win.cc(21)] Unable to move the cache: 0
[17008:10392:0410/012101.789:ERROR:cache_util.cc(141)] Unable to move cache folder C:\Users\Yay mes\AppData\Local\BraveSoftware\Brave-Browser-Dev\User Data\ShaderCache\GPUCache to C:\Users\Yay mes\AppData\Local\BraveSoftware\Brave-Browser-Dev\User Data\ShaderCache\old_GPUCache_000
[17008:10392:0410/012101.789:ERROR:disk_cache.cc(185)] Unable to create cache
[17008:10392:0410/012101.789:ERROR:shader_disk_cache.cc(623)] Shader Cache Creation failed: -2

this is what i get

On OSX there is no read out at all. Browser loads, but nothing is output after the initial command.

I have followed the instructions, this is what I get.

Notification not made: Not in foreground
[1892:10316:0410/231307.432:INFO:client.cc(267)]

Hey @Mattches - Right now I only get ads when I don’t move the mouse for like 30 seconds. Is this how it will be in the final version? Because I move the mouse continuously and I won’t get any ads in my daily use with the browser.

2 Likes

@Mattches , does this log mean anything?

This is what I received on Windows:

[2888:19488:0416/160255.630:ERROR:external_registry_loader_win.cc(145)] Missing value path for key Software\Google\Chrome\Extensions\hdpkpbhapgfjahbajejahjjcghiclegg.
[6968:17048:0416/160256.278:INFO:refill_tokens.cc(39)] Initializing refill tokens
[6968:17048:0416/160256.278:INFO:redeem_token.cc(43)] Initializing redeem token
[6968:17048:0416/160256.278:INFO:payout_tokens.cc(29)] Initializing payout tokens
[6968:17048:0416/160256.278:INFO:confirmations_impl.cc(59)] Initializing Confirmations
[6968:17048:0416/160256.278:INFO:confirmations_impl.cc(663)] Loading confirmations state

[6968:17048:0416/160256.282:INFO:bat_contribution.cc(1505)] Starts in 36
[6968:17048:0416/160256.283:INFO:confirmations_impl.cc(642)] Saving confirmations state
[6968:17048:0416/160256.283:INFO:confirmations_impl.cc(642)] Saving confirmations state
[6968:17048:0416/160256.283:INFO:confirmations_impl.cc(689)] Successfully loaded confirmations state
[6968:17048:0416/160256.350:INFO:bat_contribution.cc(1505)] Starts in 1795825
[6968:17048:0416/160256.359:INFO:confirmations_impl.cc(659)] Successfully saved confirmations state
[6968:17048:0416/160256.566:INFO:confirmations_impl.cc(659)] Successfully saved confirmations state
[6968:17048:0416/160259.671:VERBOSE1:ledger_impl.cc(1020)]
[ RESPONSE - getGrantsCallback ]

time: 1555426979
result: Failure
response: {“statusCode”:404,“error”:“Not Found”,“message”:“promotion not available”}> headers cache-control: no-cache
headers connection: keep-alive
headers content-encoding: gzip
headers content-type: application/json; charset=utf-8
headers date: Tue, 16 Apr 2019 15:02:58 GMT
headers server: Cowboy
headers transfer-encoding: chunked
headers vary: accept-encoding
headers via: 1.1 vegur
headers x-rate-limit-limit: 60
headers x-rate-limit-remaining: 59
headers x-rate-limit-reset: 1555427038
[ END RESPONSE ]
[6968:17048:0416/160332.290:INFO:confirmations_impl.cc(859)] OnTimer:
timer_id: 1
retry_getting_signed_tokens_timer_id_: 0
payout_redeemed_tokens_timer_id_: 0
[2888:9800:0416/160358.709:ERROR:ssl_client_socket_impl.cc(946)] handshake failed; returned -1, SSL error code 1, net_error -100
[2888:9800:0416/160408.846:ERROR:ssl_client_socket_impl.cc(946)] handshake failed; returned -1, SSL error code 1, net_error -100
[2888:9800:0416/160427.331:ERROR:ssl_client_socket_impl.cc(946)] handshake failed; returned -1, SSL error code 1, net_error -100
[2888:9800:0416/160449.892:ERROR:ssl_client_socket_impl.cc(946)] handshake failed; returned -1, SSL error code 1, net_error -100
[6968:17048:0416/160655.815:INFO:confirmations_impl.cc(51)] Deinitializing Confirmations
[6968:17048:0416/160655.815:INFO:payout_tokens.cc(33)] Deinitializing payout tokens
[6968:17048:0416/160655.815:INFO:redeem_token.cc(47)] Deinitializing redeem token
[6968:17048:0416/160655.815:INFO:refill_tokens.cc(43)] Deinitializing refill tokens

1 Like

Hi !
I followed your instructions for Linux and this is what i get :

[1:1:0421/193125.330296:INFO:ads_impl.cc(618)] Notification not made: Not in foreground`

any idea ?

it’s a big shared problem…

@Mattches Is there any more information I can provide to help you debug this? I’m keen to help get this working!

Hi @gabrus sorry for the problems you are experiencing. You wouldn’t receive notifications when it is in the background. Can do that for a little longer with the terminal in the background and make sure Brave is the main selected foreground window?

Also, can you try this to trigger a campaign? Go to brave.com, take your hands off the mouse for 20s then move it again? See if anything triggers and/or if there is an additional log file.

Hello everyone,

I am currently using VPN also and I can switch to different countries (USA, UK, Germany) and I am getting the same error as the original poster does.
I have the same error in the logger file.
Here it is;
[15148:7896:0424/232250.923:ERROR:cache_util_win.cc(21)] Unable to move the cache: 0
[15148:7896:0424/232250.923:ERROR:cache_util.cc(141)] Unable to move cache folder C:\Users\edormud\AppData\Local\BraveSoftware\Brave-Browser\User Data\ShaderCache\GPUCache to C:\Users\edormud\AppData\Local\BraveSoftware\Brave-Browser\User Data\ShaderCache\old_GPUCache_000
[15148:7896:0424/232250.924:ERROR:disk_cache.cc(185)] Unable to create cache
[15148:7896:0424/232250.925:ERROR:shader_disk_cache.cc(623)] Shader Cache Creation failed: -2
I tried downloading Dev, Beta and public version. Same result for all the browsers.
It started happening all of a sudden 3-4 days before…

as is mentioned above, please try to find “Notification” string in debug log and paste it here afterwards…regarding country…what is you locale setting in windows?

Hello Creator,

Thanks for your prompt answer. This is all I get in the log file. Nothing else.
My locate setting in Windows is set to US.
Edit : I am using PulseSecure VPN and I set my current location for VPN in US.


Best regards

please check steps 8/9 and paste the result