Brave 100% unusuable. Starts with weird blank-looking window

I’ll make it short and sweet:
Brave launches then displays this non-closable window. If I open another window it’s completely blank, but closable. Same with opening a private window (which will look identical to the normal browsing window).

Absolute latest Brave downloaded just now, using MacOS X Mojave.

Processing: Screen Shot 2021-12-22 at 6.10.01 PM.png…
(several teempts were made to upload a photo here, but the web site just says “Processing Upload” and never completes. This was attempted using Safari)

No, disabling GPU doesn’t help…
No, I can’t access any settings because that requires a browser window.
Running it in a terrain yields:

$ ./MacOS/Brave\ Browser 
[4999:775:1222/182854.504910:ERROR:network_service_instance_impl.cc(916)] Network service crashed, restarting service.
Failed to parse JSON adblock resources: EOF while parsing a value at line 1 column 0
[4999:105731:1222/182902.802466:ERROR:chrome_browser_main_extra_parts_metrics.cc(226)] crbug.com/1216328: Checking Bluetooth availability started. Please report if there is no report that this ends.
[4999:105731:1222/182902.803898:ERROR:chrome_browser_main_extra_parts_metrics.cc(229)] crbug.com/1216328: Checking Bluetooth availability ended.
[4999:105731:1222/182902.803958:ERROR:chrome_browser_main_extra_parts_metrics.cc(232)] crbug.com/1216328: Checking default browser status started. Please report if there is no report that this ends.
[4999:105731:1222/182902.804515:ERROR:chrome_browser_main_extra_parts_metrics.cc(236)] crbug.com/1216328: Checking default browser status ended.
2021-12-22 18:29:17.524 system_profiler[5044:388015] Terminating '/usr/sbin/system_profiler -nospawn -xml SPConfigurationProfileDataType -detailLevel full' because it did not respond.
2021-12-22 18:29:17.630 system_profiler[5044:388013] Non-zero termination status from '/usr/sbin/system_profiler -nospawn -xml SPConfigurationProfileDataType -detailLevel full', termination status: 15

I’ve uploaded the screen shot here:
Screen shot here

I have managed to fix the issue. Apparently neither -disable-gpu or --disable-gpu actually eliminates the dependency on working GPU drivers. I have repaired my drivers and the mysterious unclosable window is now just a normal window.

Very odd, but I’ll try to mark this as fixed.

1 Like