BitWarden Password Manager - Sync Issues


#1

Before you post!

1. It is important that you have the right expectations for free technical support for free open source software.

For an average business day you should expect about 24 hours before your first response. For the weekend (any post after 3PM PST Friday to 11AM PST Monday) expect about 48 hours before your first response.

We totally love you, but we also have loved ones, pets, and stuffed animals we like to spend time with when we’re not making free software.

2. Did you check out our Common Issues? https://community.brave.com/c/common-issues

Clicking on that Lion in the upper-right corner and fiddling with settings is going to solve like 99% of your problems.

3. Keep It Tidy

Rather than posting “+1” or “Agreed”, use the Like button. Rather than taking an existing topic in a radically different direction, use Reply as a Linked Topic.

4. On the Internet nobody knows if you are being funny/sarcastic/rude.

Smileys go a long way, but it’s better if you stick to the facts and say ‘please’ and ‘thank you’. Don’t swear in text, it’s a waste of everyone’s energy.

Any kind of harassment/impersonation/spam will not be tolerated. Once acknowledged. your account will be banned.

5. Help us help you. This is how we expect you to write a post:

  • A. Make a meaningful title. “Clicking on the Done button 3 times crashes Brave” is much better than “Brave suddenly crashed”.
  • B. A screenshot or recording of the issue (Licecap is totally free to use http://www.cockos.com/licecap/)
  • C. A listing of:
    • i. Your Operating System and version (Mac 10.11.x, Windows 7/8/10, Linux distribution, iOS 9/10, Android)
    • ii. Your Brave Version. (Desktop users please copy info from about:brave using the clipboard if possible)
  • D. Detailed step-by-step instructions of how you came across the issue.
    Example:
    • i. I downloaded and installed Brave.
    • ii. I created a bookmark and clicked the ‘Done’ button three times.
    • iii. Brave suddenly quit and my bookmark was not created.
  • E. Count to 20 and re-read your post. Could someone take offense at your post? Could you say something a bit more clearly?

6. If you do not follow the guidelines above, expect to have your post edited or deleted.

We’re not trying to be rude, we just don’t want to waste energy when we could be releasing new features and bug fixes.

7. Thanks for slowing down to read this. Use the template in step 5 and you can delete the rest.


#2

There are no other extensions installed . I’ve removed them all. I’ve reinstalled the browser and have also toggled the BitWarden extension off and on again after restarting the Brave browser multiple times. Brave looks to have retained settings after the reinstall ( instructions for a clean removal ) Also I noticed Im not being prompted by 2FA When logged into the BitWarden extension. I’ve entered the password and it logged into the Bitwarden extention with out it ever asking for 2FA. After I’m logged in there is nothing to sync, no passwords or anything else linked to the account. It’s like I’m logging into a brand new BitWarden account. I have inserted passwords directly from the bitwarden web access via cut and pasted correctly. Meanwhile I’ve successfully logged into the Bitwarden Web Valut without any issues from a Linux system whereas I’m prompted for 2FA. Everything also works with Andriod . I’m prompted on both devices with 2FA and everything syncs correctly. Changes on the cloud propagates to all devices except Windows. The Ubuntu & Andrid systems are syncing everything without any issues. It’s only the windows system thats experiencing broken sync issue.


#3

I emailed BitWarden and requested support. Not sure who’s product is causing the problem. It would be in everyone’s best interest to use the latest version of the BitWarden extension. Currently I’m seeing a 1.19.1 implementation. Either way I’m considering using a different browser or password manager.


#4

Preformed what I believe is now to be a clean install – I.E. Removed all app data folders including local and roaming . The browser refuses to load extensions whatsoever so the browser is now completely broke. Time for a new windows profile.


#5

Issue resolved ! VPN was slowing down the extension from reinstalling. Be patient people. Clean removal and installation of the browser fixed the plugin… Everything is now Syncing ! You will have to wait for the extension to download and install it took 3-5 minutes after toggling BitWarden back on ! Felt like an eternity.


#6

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.